Financiële Renting
Financiële Renting

Voor een Financiële Renting stap je naar een Opel Dealer en kiest u model en opties. Uw Opel verkoop adviseur berekent ter plaatse de Financiële Renting.

De aankoopfactuur van je wagen komt op naam van de leasingmaatschappij, waardoor deze dus eigenaar is. Jij krijgt het gebruiksrecht van het voertuig.

Er hoeft overigens geen voorschot betaald te worden. Het volledige investeringsbedrag, inclusief de btw, betalen we namelijk aan de garage. De btw betaald u dus gespreid terug via de maandelijkse leasing facturen. Enkele zaken vallen dan weer onder je eigen verantwoordelijkheid. Dan denken we onder andere aan onderhoud, reparatie, banden, bijstand, brandstof en verzekeringen. 

Hoe werkt renting in de boekhouding?

De boekhoudkundige verwerking van je maandelijkse renting facturen gebeurt rechtstreeks in kosten in de resultatenrekening. Als je als vrije beroeper, zelfstandige of met de vennootschap extra kosten wilt maken kan het fiscaal interessant zijn om gebruik te maken van een verhoogde eerste factuur. Bovendien zorgt deze samen met de restwaarde op het einde van het contract voor lagere maandlasten.

Restwaarde

Om te kunnen spreken van een Financiële Renting moet in de berekening van de maandhuur rekening worden gehouden met een restwaarde van minimum 16%. Op het einde van het contract heeft u de mogelijkheid om de wagen definitief aan te kopen.

Wat is het verschil tussen renting en leasing?

Financiële Leasing en Financiële Renting zijn op het eerste gezicht gelijkaardige producten, maar toch zijn er verschillen. Voornamelijk wat betreft de boekhoudkundige verwerking.

Zo gebeurt de boekhoudkundige verwerking bij op de balans via activeren en afschrijven. Bij renting is het een ander verhaal. Je boekt de factuur rechtstreeks in kosten in de resultatenrekening.

Een Financiële Leasing heeft een restwaarde van maximum 15%. Vanaf een restwaarde van 16% spreekt men van Financiële Renting.

 

Meer informatie vindt u bij uw Opel dealer

VIND HIER UW OPEL DEALER​​

Financiële Leasing en Renting is uitsluitend bestemd voor professionele klanten die de wagen gebruiken bij de uitoefening van hun commerciële, professionele of ambachtelijke activiteiten. Onder voorbehoud van de aanvaarding van het dossier door AlphaCredit NV, kredietgever, Ravensteinstraat 60/15 – 1000 Brussel. RPR Brussel. BTW BE 0445.781.316.